SUKKERPASTA
Du trenger:
4 SS vann
4 plater gelatin
195 g glukose-(ev.lys eller hvit sirup)
30 g flott matfett
1 kg melis
2 ss vaniljesukker eller annen smaksaroma
1. Legge gelatinplatene i vann i 5 minutter eller til de er bløte.
2. Varm platene i vannbad og hell glukose/ sirup oppi. Ha i fettet til slutt.
3. Sikt melis i kjøkkenmaskinen. Ha i væsken og bland sammen på medium hastighet til det blir en tykk deig.
4. Ta sukkerpastaen ut og kna den litt. Del opp i stykker og rull den godt inn plastfolie.
Legg deigen til oppbevaring i kjøleskapet.
5. Om du skal farge sukkerpastaen, så gjør det med en gang. Fargen tas lettere opp rett etter at du er ferdig med å mikse.
* Denne deigen er enkel å jobbe med og kjevles lett ut. Bruk gjerne litt hvetemel når du kjevler.
Husk at sukkerpasta kan brukes som kakelokk eller til å lage figurer - husk bare fantasien setter granser!
Lykke til :)
Siv
Siv
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar