Sukkerbrød
3 egg
1dl (90gram) sukker
1 1/2 dl (90gram) hvetemel
1/2 ts bakepulver
Rund form, 22 cm i diameter
I stekeovn: 175 grader i ca. 30 minutter på nederste rille.
Men dette kan variere fra ovn til ovn hvordan den steker, så følg nøye med så den ikke blir for stekt.
I stekeovn: 175 grader i ca. 30 minutter på nederste rille.
Men dette kan variere fra ovn til ovn hvordan den steker, så følg nøye med så den ikke blir for stekt.
Ved bruk av denne oppskriften til andre formen som bokform eller andre figur former dobbler du oppskriften, når jeg bruker min store bokform eller liten langpanne må jeg ha tre ganger denne røren.
1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
2. Sikt hvetemel blandet med bakepulver og vend forsiktig inn med slikkepott.
Ved kraftig røring vil røren falle sammen og sukkerbrødet blir tungt og tett.
Ved kraftig røring vil røren falle sammen og sukkerbrødet blir tungt og tett.
3. Hell røren i en smurt form og stek kaken med engang.
Ikke åpne ovnen under de første minuttene da kan også kaken falle sammen.
Ikke åpne ovnen under de første minuttene da kan også kaken falle sammen.
4. La kaken stå noen minutter før du tar den ut av formen.
Sukkerbrød bruker man som bløtkakebunn, marsipankakebunn eller evt serveres slik den er.
Lykke til :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar